21/09/2014

Stěhuji se / It´s time to move

Ahoj, moji milí,
dospěla jsem k názoru, že je čas na změnu. Celý můj život se za poslední měsíce dost změnil. Cítím, že tak nějak pořád dospívám a stávám se jiným člověkem. Naučila jsem se vážit si maličkostí a také se snažím užít si každou volnou chvilku jinak, než zrovna seděním u počítače a sepisováním článků na blog. Ač se to nezdá, příprava každého příspěvku zabírá dost času. A já zkrátka nechci mít pocit, že bloguji z donucení. Takže si dám na nějaký čas pauzu, abych se mohla věnovat tomu, co mi v tuhle dobu přijde důležité. Ale určitě se nebojte, protože stále zůstávám na facebooku, kam budu pravidelně (nejlépe každý den) přidávat nějaké posty. Stay tuned :)

Hi, my dears,
I came to the idea that it´s time to change. My life has changed last months. I fell I´m still growing up and becoming a different person. I learnt to appreciate the little things and I try to enjoy every free moment in other way that sitting in front of the computer and writting new articles. It still takes a lot of time. And I don´t want to feel that I´m blogging just because I have to. So it´s time to take a break and devote to things which seems to be important right now. But don´t be affraid, I will still post on my facebook page. So stay tuned :)


Bloglovin    |    Facebook    |    Instagram

13/09/2014

Špaldová pizza

Ahoj, moji milí,
jelikož jsem zase na horách, připravila jsem pro vás rychlý recept na pizzu ze špaldové mouky. Špalda je odrůdou pšenice, mnohem zdravější a řekla bych, že i chutnější. Ačkoliv tedy kilo stojí i přes 50 korun, určitě v případě koupě nebudete litovat. Já ji velice ráda dávám do koláčů nebo třeba palačinek. Tentokrát jsem ji vyzkoušela i na pizzu. Výsledkem jsem byla mile překvapená. Pokud máte rádi pizzu, tady je recept. Celá výroba nezabere víc jak 30-40 minut.


Připravte si:
na těsto: hrnek celozrné špaldové mouky, 2 lžíce olivového oleje, špetku soli
na potření: rajský protlak/kečup
na obložení: sýr, papriku, žampiony, oregano atd., prostě co máte na pizze rádi

Do misky na sypte hrnek mouky a přidejte olej a sůl. Postupně přilévejte vodu a uhněťte vláčné těsto, které se nelepí k misce. Množství vody se pohybuje kolem 100-150 ml, ale raději dávejte vždy méně a přilévejte dle potřeby.
Hotové těsto přeneste na pečicí papír a vyválejte do placky. Případně ho můžete jen vytvarovat rukama, to já dělám radši. A teď už na pizzu můžete dát protlak/kečup a všechno ostatní. Pečte při 180 °C, a to cca. 20 minut.


Tak dobrou chuť :)

Bloglovin    |    Facebook    |    Instagram

10/09/2014

Domácí müsli / Homemade müsli

Ahoj, moji milí,
dnes si dáme opět něco na zub. Tentokrát to bude domácí křupavé müsli. Už dlouho jsme zvažovala, že bych si ho doma zkusila upéct, protože to kupované mi nevyhovuje. Je předražené a hlavně zbytečně sladké, což jsem dvě věci, které mi u jídla vadí. Takže jsem projela na internetu pár receptů pro inspiraci a dala se do pečení.


Co budete potřebovat?

  • 2 hrnky vloček (já použila ovesné a pohankové)
  • 1/2 hrnku kokosu
  • oříšky, plátky mandlí
  • semínka, např. sezamová, slunečnicová nebo lněná
  • cukr dle chuti (já nahrazuji 5 gramy stévie)
  • med, kokosový olej (prvně jsem nahradila máslem)
  • pár lžic kakaa
  • plus jsem přidala pšeničné otruby, které obsahují spoustu železa a dalších minerálních látek.

Nejprve do mísy nasypte ovesné (plus další) vločky.

Přidejte půl hrnku kokosu.
Btw. Víte, že kokos neutralizuje škodlivé látky v kakau?

Nyní oslaďte dle chuti cukrem/stévií/rostlinným sirupem.

Přidejte pár lžic kakaa pro krásně čokoládovou barvu müsli.

Nyní nasekejte oříšky napůl a spolu s mandlemi, sezamem (případně dalšími semínky dle chuti) přidejte ke do vloček.

Potom už jen do směsi přidejte rozpuštěný kokosový olej a med. Množství záleží na to, jak velké kousky müsli máte rádi.
Dobře směs promíchejte a vysypte ji na plech vyložený pečicím papírem. Poté vložte do trouby vyhřáté na 180° C a pečte tak 25 minut do zezlátnutí.

Také dáváte přednost domácímu müsli?

Bloglovin    |    Facebook    |    Instagram

05/09/2014

Week in pics

Ahoj všichni,
jak si užíváte první záříjový týden? Já se přiznám, že docela lelkuju. Kromě vaření, četby a sledování filmů či seriálů (Rozuměj Gilmorek) toho moc nedělám. Vlastně jo, trávím volné chvilky s blízkými a užívám si poslední dny v rodném městě. A také postupně pořizuji vybavení do nového bytečku.

Testuju náramně voňavý peeling I love...

Jsem zamilovaná do "telefonních" gumiček z tržnice (Invisibobble se můžou jít zahrabat).

Konečně jsem vyzkoušela Mask of Magnaminty <3.

Aktuálně pořád čtu Shopaholiky a dalšího Meyrinka.

Mám nové boty na hory a už se těším, že je za pár dní vyzkouším v terénu.

Poslední dobou kosmetiku skoro nevybaluju.

Oddávám se růžovému snění s Pickwickem.

A občas zhřeším pšeničnými těstovinami.

Bloglovin    |    Facebook    |    Instagram